Als organisatie kun je er eigenlijk niet meer omheen: social media. Platformen waar mensen en bedrijven contact aangaan met anderen. Er zijn verschillende kanalen die allemaal gebruikt worden om foto’s, video’s, teksten of geluidsfragmenten te delen. Hierbij staat interactie centraal. Maar met een ruime mogelijkheid aan kanalen rijst de vraag of je op alle socialmediakanalen aanwezig moet (willen) zijn als bedrijf.

Welke kanalen zijn er

Waarschijnlijk ben je bekend met de social media Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube en Twitter. Daarnaast heb je ook nog de kanalen Pinterest en Snapchat. Elk kanaal heeft zijn eigen kenmerken. Zo draait YouTube vooral om het delen van video en kun je bij Twitter korte tekstberichten delen. Zowel Pinterest als Instagram draaien vooral om foto’s, maar allebei op een andere manier. En op welk kanaal bevindt jouw doelgroep zich dan?

Welk kanaal past bij je doelgroep?

Je kunt je wel halsoverkop aanmelden voor elk platform dat er te vinden is, maar als jouw doelgroep zich daar niet bevindt heeft dat niet zoveel zin. Schakel eerst mijn hulp in om een juiste socialmediastrategie op te zetten, zodat je geen tijd verspilt aan kanalen waar jouw doelgroep zich niet bevindt. Daarna kun je verder met het plaatsen van content op de kanalen van jouw keuze.

Haalbare planning

Belangrijk bij het plaatsen van content is dat je dit op een regelmatige basis doet. Wanneer je ineens een maand lang geen berichten plaatst, heb je kans dat je wordt vergeten door je doelgroep. Regelmatig aanwezig zijn is dus belangrijk, maar wat is dan haalbaar? Elke dag een bericht plaatsen, of liever eens per week? Wanneer je weinig te melden hebt zou ik eerder kiezen voor eens per week dan eens per dag.

Nee je hoeft niet op álle kanalen aanwezig te zijn

Wanneer je kiest voor regelmaat en dit volhoudt (of het uit handen geeft), dan hoef je écht niet aanwezig te zijn op alle kanalen. Kies er liever een paar waar jij je goed bij voelt, en waar je doelgroep zich bevindt en ga ervoor. Wanneer je ervoor kiest om social media strategisch in te zetten kan het je naast naamsbekendheid en exposure ook nieuwe klanten brengen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.