Pinterest voor ondernemers

Meer bezoekers en meer klanten?

Je weet dat het kan met Pinterest, maar je weet niet goed hoe

Ik wil meer klanten met PinterestIk wil meer klanten met Pinterest

Training Pinterest voor ondernemers

In 4 modules alle theorie en praktijk om succesvol te starten met Pinterest

1. Basis

Wat is Pinterest
Pinterest zakelijk inzetten
Profiel en borden instellen en optimaliseren
Rich pins

2. Content strategie

Een contentstrategie ontwikkelen
Zoekwoordenonderzoek
Website optimalisatie
De perfecte pin
SEO
Videopins

3. Verbeteren

Hoe en waar pinnen?
Pins inplannen
Branding

4. Analyseren

Statistieken analyseren
Google Analytics

Herken je dit?

– Je ‘moet’ al op zoveel kanalen aanwezig zijn, dat Pinterest erbij is ingeschoten
– Je bent druk bezig met je online zichtbaarheid maar hebt het gevoel dat het niets doet
– Hierdoor twijfel je aan jezelf
– Je hebt het gevoel dat je niet genoeg uren in de dag hebt om Pinterest succesvol in te zetten
– Je weet dat het kan werken, maar je weet niet hoe

Mijn start op Pinterest

In 2011 leerde ik het medium Pinterest kennen. Ik gebruikte het vooral om gezonde recepten en sportmotivatie te vinden. Maar toen ik mijn trouwblog startte begon ik pas écht de waarde van het kanaal in te zien.
Om me heen hoorde ik verhalen van bloggers die duizenden extra bezoekers naar hun website trokken met behulp van Pinterest. Dat wilde ik ook! Maar omdat ik geen idee had van wat ik daarvoor moest doen liepen mijn inspanningen steeds spaak.
Ik verdiepte me in het medium en keek goed naar hoe anderen het aanpakten. Na jaren proberen heb ik eindelijk de formule gevonden die werkt. En die leer ik graag aan jou, zodat jij net zo succesvol wordt en je Pinterest voor jou laat werken in plaats van andersom.

Pinterest voor ondernemers is iets voor jou als:

 • Je meer bezoekers wilt trekken naar jouw website en deze bezoekers ook om wilt zetten naar klanten.
 • Je liever gericht de juiste kanalen inzet dan op alle kanalen aanwezig bent
 • Jij al weet wie je klant is, maar niet hoe je die kunt bereiken
 • Je meer rust wilt door regelmaat te creëren én door minder tijd kwijt te zijn aan je contentstrategie
 • Je een stap voor stap uitleg prettig vindt werken

Wanneer is deze training niets voor jou?

 • Deze training is niet geschikt voor gevorderde Pinterest gebruikers
 • Wanneer je geen tijd vrij kunt maken om de geleerde stof in de praktijk te brengen
 • Deze training is niet geschikt voor ondernemers die niets willen leren

Dit ga je leren (en doen)

Elke maand duizenden bezoekers naar je website, honderden extra klanten en hier maar een uurtje per week mee bezig zijn. Je hebt de verhalen van succesvolle ondernemers vast wel eens gehoord. Het moet dus kunnen.

Maar misschien weet je zelf niet hoe, of heb je al eens een poging gewaagd en liep dat niet uit op het succes dat je verwachtte. Hoe verleidelijk is het dan om gewoon te stoppen.

Na deze cursus heb je alle handvatten om van jouw Pinterest account een succes te maken. Ook als je totaal niet technisch bent. Deze training neemt je stap voor stap mee langs het instellen van je account, het ontwikkelen van een succesvolle strategie en het implementeren van deze strategie.

Met behulp van video’s, teksten en een kijkje in mijn eigen account neem ik je mee langs alles wat jij moet weten. Bovendien kun jij tot een maand na de training nog alle vragen die je hebt stellen via WhatsApp. Je wordt niet zomaar in het diepe gegooid.

Je tijdsinvestering

De cursus is verdeeld in 4 modules. Elke module duurt een week. Daarbij gaat het om zowel de lesstof als het implementeren hiervan. Jouw tijdsinvestering is dus 4 weken, waarbij je elke week ongeveer 1 uur kwijt bent aan het bekijken/lezen van de content.

 • Pinterest voor ondernemers
 • 117.00
 • 4 modules
 • 1. Basis
 • 2. Content creatie
 • 3. Verbeteren
 • 4. Analyseren
 • BONUS
 • Blogplanner 2021
 • Pinterest templates

Wat is Pinterest
Pinterest zakelijk inzetten
Profiel en borden instellen en optimaliseren
Rich pins

Alle basis, stap voor stap

Je vindt heus wel meer trainingen over Pinterest als je even goed zoekt. Wat deze training uniek maakt is dat je de kennis direct kunt toepassen én dat je volledig bij de hand wordt genomen. Je profiteert van mijn jarenlange ervaring, zodat jij in een veel kortere tijd resultaten kunt behalen.

Dit heb je bereikt aan het einde van de training

– Je hebt een contentstrategie ontwikkeld waarmee je een sterke basis neerzet op Pinterest en elke dag nieuwe bezoekers naar je website trekt.
– Bezoekers op je website die zitten te wachten op jouw content en die met plezier klant worden.
– Je weet hoe je je statistieken moet lezen en bovendien hoe je ze kunt inzetten om nóg succesvoller te worden.

Over Anne

Wanneer ik gefascineerd ben door een onderwerp moét en zal ik ontdekken hoe het werkt. Zo begon ik ook ooit met het bouwen van een eigen website. Ik had weinig budget en wist dat het moest kunnen. Na heel veel vloeken, gecrashte pagina’s en af en toe wat tranen lukt het nu om ‘even snel’ een website te bouwen.

Zo ging het bij mij ook met Pinterest. Ik gebruikte het al vanuit privé situatie, maar ik hoorde steeds meer over mensen die enorm veel bezoekers naar hun website uit het platform haalden. Dat moest bij mij ook kunnen. En dus begon de zoektocht naar HOE dat dan kon.

Ook hier raakte ik soms enorm gefrustreerd als er iets niet lukte (ik kon de computer wel uit het raam gooien toen mijn website na de 10e keer nóg niet geverifieerd was), maar uiteindelijk lukte het wel. En steeds vaker kreeg ik vragen van anderen over hoe ik dat dan aanpakte. Hoe kreeg ik het voor elkaar om een half miljoen weergaven te hebben? Ik realiseerde me dat ik eigenlijk helemaal geen strategie had, en zomaar wat deed.

En dat was het moment voor mij om BEWUST aan de slag te gaan met mijn account. Want als ik onbewust al zoveel bereik had, wat kon ik dan wel niet doen als ik er wel bewust mee aan de slag ging. Ik zou ik niet zijn als ik die kennis niet met je zou delen, en daar is deze cursus uit ontstaan.

Veelgestelde vragen

Niet alleen krijg je toegang tot alle content, je krijgt ook de mogelijkheid om jouw vragen te stellen aan mij persoonlijk via WhatsApp. Bovendien zijn er 2 live momenten waarop we dieper ingaan op de stof en je ook je vragen kunt stellen.

Jazeker, vragen mogen gesteld worden via WhatsApp, mail, of tijdens de live momenten.

Een computer of laptop met internetverbinding. Een Pinterestaccount hoef je nog niet te hebben, je gaat deze in de training aanmaken. Heb je wel al een account? Dat mag natuurlijk ook!
Verder krijg je in de training tips over programma’s die fijn zijn om te gebruiken. Je hebt van tevoren dus verder niets nodig.

Je krijgt toegang tot mijn online leeromgeving waar al het materiaal te vinden is.

Heb je nog een vraag die hier niet beantwoord is? Neem dan even contact met me op via anne@claasencommunicatie.com