Hallo daar!

Mijn naam is Anne den Hartog – Claasen en ik ben het gezicht achter Claasen Communicatie. Ik ben tekstschrijver, webbouwer en content marketeer en geef hier ook workshops over.

Samen met mijn man, hond en parkiet woon ik in het prachtige IJsselstein. Toch hoor je aan me dat ik een Brabantse ben, zelfs nu ik al meer dan 7 jaar in het midden van het land woon.

Als kind schreef ik veel verhalen en was ik altijd bezig met het helpen van anderen. Dat bleef zo toen ik communicatie ging studeren. Tijdens mijn opleiding startte ik een eigen blog en dat doe ik (inmiddels een stukje professioneler) nog steeds. Op mijn eigen stukje internet schrijf ik over de ultieme liefdesverklaring: trouwen.

Tijdens mijn studie startte ik met een baan als marketing & communicatiemedewerker bij een zeer commerciële organisatie. Naast mijn 40-urige werkweek rondde ik een scriptie af en haalde ik mijn papiertje. Hier leerde ik commercieel denken, en voor mezelf op te komen. Dat hele commerciële, daar voelde ik me toch niet helemaal in thuis en ik stapte over naar de zorg. Daar leerde ik interviewen, hoe ik een groot evenement neer kan zetten, zelfstandigheid, omgaan met social media bij grote organisaties en werd ik nog beter in het schrijven van teksten.

In mijn vrije tijd zat ik ondertussen ook niet stil. Mijn eigen blog begon steeds beter te lopen en daarvoor verdiepte ik mij in SEO, social media en hoe ik mijn website technisch kon verbeteren. Ik wilde graag meer ervaring opdoen als content marketeer en ging aan de slag met de socialmedia-kanalen van vrienden en familie.

En toen kwam het moment dat ik de sprong in het diepe wilde wagen. Ik startte mijn eigen bedrijf! Met mijn enthousiaste en positieve instelling help ik organisaties graag verder. Ben je benieuwd hoe ik jou kan helpen? Neem dan vooral contact met me op.