webshop laten groeien

Toen ik mijn webshop in producten voor bruiloften begon dacht ik ‘dat doe ik er wel even bij’. Ik kan je vertellen, dat is écht niet zo. Er zijn zoveel dingen om over na te denken en aan te werken: verkeer naar je website trekken, kijkers omzetten naar kopers, maar ook klanten tevreden houden zodat ze terugkomen. In dit artikel geef ik je 3 tips om je webshop te laten groeien (+ een hele toffe GRATIS challenge om je webshop sneller te laten groeien).

1. Denk aan de gebruiker

Heb je jouw webshop laten bouwen, of heb je hem zelf gebouwd? Of misschien moet je er nog wel eentje gaan (laten) maken. Wat het geval ook is, het is altijd goed om de gebruiker in gedachten te houden. Vragen die je jezelf kunt stellen zijn:

 • Welke zoektermen gebruikt mijn bezoeker?
 • Waar kijk ik zelf als eerste naar wanneer ik een website bezoek?
 • Zijn alle onderdelen die ik duidelijk wil hebben goed terug te vinden in het menu?

Uiteindelijk kom je er alleen maar achter wat jouw gebruiker nou precies wil door uitgebreid te testen. En daarvoor moet je je gebruikers ondervragen. Maar voor je dat doet wil ik je aanraden om eerst de gratis hulp van expert Mrs. Ecommerce in te schakelen. Met haar 4-daagse webshop groeiversneller challenge kun je een verdubbeling van het aantal bestellingen realiseren. Maar daarover zo meteen meer.

2. Bloggen en social media

Om te zorgen dat iedereen jouw webshop leert kennen kun je verschillende dingen doen. Bijvoorbeeld berichten delen op social media. Maar hoe zorg je er dan voor dat je regelmatig wat te delen hebt? Nou, daar heb ik wel een paar tips voor!

Als rasechte blogger kan ik niet anders dan jou ook aanraden om te starten met bloggen. Het zorgt ervoor dat je eerder gezien wordt als expert in je vakgebied, eerder gevonden wordt via bijvoorbeeld Google en het kan vragen die je potentiële klanten hebben beantwoorden. Bovendien heb je zo meteen een aantal posts voor social media te pakken!

Naast het delen van je nieuwste blogs kun je ook de volgende dingen delen:

 • Kijkje achter de schermen
 • Vraag stellen
 • Inpakken van een bestelling
 • Meer over het gezicht achter het bedrijf (of over het team)
 • Een how-to video
 • Sneak preview
 • Iets over je gezin of familie
 • Speciaal aanbod of korting

Let erop dat je niet alleen maar berichten plaatst, maar ook de interactie aangaat met je volgers. Reageer op reacties, ga gesprekken aan en reageer op berichten die bij je merk passen.

3. Samenwerken

Samenwerken met andere webshopeigenaren, influencers of het organiseren van een winactie kan er ook voor zorgen dat je meer bekendheid krijgt. Spreek bijvoorbeeld met andere webshopeigenaren af dat je elkaar regelmatig promoot via je social kanalen. Of ga een samenwerking aan met een influencer om je product te laten promoten. Mocht je hiervoor kiezen, let dan altijd goed op. Want er zijn genoeg influencers die hun afspraken niet nakomen of die uiteindelijk niet voor extra verkopen zorgen omdat ze helemaal geen engagement hebben met hun volgers.

Gratis challenge om je webshop te laten groeien

Het is geen geheim dat ik fan ben van Mrs. Ecommerce. Ze weet alles van webshops en ik heb al meerdere malen haar kennisbank geraadpleegd om informatie te vinden. Dat ze nu een GRATIS challenge heeft is dan ook meer dan geweldig. De challenge loopt van 15 tot en met 18 februari 2021 en gaat in op verschillende onderdelen:

 • Meer bezoekers naar je webshop krijgen (zonder daar de hele dag mee bezig te zijn)
 • Bezoekers omzetten naar klanten
 • Terugkerende klanten krijgen
 • Het aantal bestellingen verdubbelen

Let op dat je voor deze challenge wel echt tijd vrijmaakt, want anders zie je geen resultaten. Dagelijks is er een live met meer informatie over het laten groeien van je webshop. Ook krijg je opdrachten, kun je vragen stellen en zit je in de groep met andere webshopeigenaren die ook aan hun webshop willen werken. Oh, en had ik al gemeld dat het GRATIS is? Waar wacht je nog op? Je kunt je hier aanmelden. Zie ik je daar?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.