Vandaag mag Claasen Communicatie alweer 2 kaarsjes uitblazen. In veel opzichten voelt het nog steeds alsof ik in het eerste jaar zit. Dat heeft misschien ook wel te maken met het feit dat ik de eerste verjaardag van Claasen Communicatie vorig jaar compleet vergeten ben. Het stond niet eens in mijn agenda! Niet dat het gevierd kon worden met alle coronamaatregelen. Ook dit jaar kan er geen groot feest gevierd worden, maar ik sta wel graag even stil bij dit bijzondere moment.

Meteen naar de korting? Je vindt de kortingscode voor 20% korting op alle producten en diensten helemaal onderaan dit artikel.

Waarom ben ik ondernemer geworden?

2 jaar geleden besloot ik dat ik definitief de pet ‘ondernemer’ op wilde zetten. Ik had maandenlang nagedacht over wat ik aan wilde bieden. En me in gedachten ook al honderd keer teruggetrokken. Ondernemen, dat was toch niets voor mij? Ik had hobby’s, maar om daar geld mee te verdienen leek me heel moeilijk. Het liefst doe ik alles gratis, zolang ik er maar mensen blij mee kan maken. Bovendien twijfelde ik hevig aan mijn eigen kunnen. Toch maakte ik een afspraak bij de Kamer van Koophandel en werd ik officieel Claasen Communicatie.

Kort daarvoor had ik nog gegrapt tegen mijn man (toen nog vriend) dat als hij een aanzoek zou doen ik mijn bedrijfsnaam moest aanpassen. Want als mijn achternaam niet meer Claasen zou zijn, zou de naam Claasen Communicatie kant nog wal raken. Wist ik veel dat hij een kleine maand later een súper romantisch aanzoek had gepland.

Inmiddels zijn manlief en ik alweer bijna een jaar getrouwd, maar dat is niet de enige verandering die er sinds de start van Claasen Communicatie is geweest.

Een bedrijf kiezen?

Toen ik net begon met ondernemen wist ik nog niet zo goed waar ik mijn klanten vandaan wilde halen. Volgens mij vindt elke ondernemer dat lastig in het begin (en later vaak ook nog). Maar ik wist ook nog niet zo heel goed wat ik nou precies wilde aanbieden. Met een opleiding communicatie, werkervaring in sales, als secretaresse, in de eventorganisatie en een eigen blog had ik véél verschillende mogelijkheden.

Bovendien ging ik niet van start met 1 bedrijf, maar had ik er meteen 3. Ik hield (en houd) een trouwblog bij met tussen de 8.000 en 12.000 bezoekers per maand, organiseerde netwerkevenementen en trainingen voor bloggers én bood mezelf aan als copywriter en content marketeer.

Een beetje veel is een understatement

Alhoewel ik helemaal fan ben van verschillende bezigheden was dit wel een beetje veel met vlagen. Wel een voordeel van deze verschillende bezigheden is dat als 1 inkomstenstroom opdroogt er nog andere over zijn. Zo verdien ik onder andere geld met affiliatemarketing, advertenties, het schrijven van advertorials, het geven van trainingen, bouwen van websites en schrijven van teksten.

Mijn hart ligt bij het bloggen

Dit jaar vier ik de mijlpaal van 5 jaar een eigen blog en volgend jaar ben ik al 10 jaar aan het bloggen (op andere platformen dan mijn eigen). Mijn hart ligt na al die jaren nog steeds binnen de contentmarketing. Vooral het bloggen en Pinterest zijn mijn grote liefdes. Tegelijkertijd zit ik niet stil en heb ik nog meer dan genoeg plannen om Loves 2 Love en Claasen Communicatie uit te breiden. En wie weet volgt er binnenkort nog wel iets nieuws. Het mooie aan ondernemen vind ik de mogelijkheid om overal kansen te zien en dat blijf ik doen!

Wie jarig is… trakteert!

Ja en je dacht toch niet dat ik dit jaar nóg een keer een verjaardag zou vergeten hè? Om te vieren dat Claasen Communicatie 2 jaar bestaat krijg je tot en met maandag 31 mei 2021 maar liefst 20% korting op een product of dienst naar keuze. Gebruik de code CCom20 bij het afrekenen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.