De mogelijkheid om online jouw producten aan te bieden en te verkopen zorgt ervoor dat je veel extra klanten kunt trekken. Zeker nu we allemaal alleen nog maar online kunnen shoppen. Dit jaar was er een enorme groei in het aantal online bestellingen en webshops werden daar heel erg blij van. Maar wist je dat heel veel mensen op zoek gaan naar inspiratie via social media? Daar wil jij ook zichtbaar zijn. Dan is er een prima oplossing: de Instagram shop.

Wat is een Instagram shop?

Waarschijnlijk scroll jij ook regelmatig door de tijdlijn op Instagram. En zie je daar dan wel eens producten die je eigenlijk heel interessant vindt. Wist je dat 70% gebruik maakt van Instagram om producten te ontdekken? Bovendien is 87% van de mensen geïnspireerd door influencers om een aankoop te doen. Door Instagram shopping werd het een heel stuk makkelijker om deze producten ook daadwerkelijk te vinden.

Je kunt namelijk een tag toevoegen in je Stories of in je overzichten of een online etalage maken op je profiel. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden bij het shoppen. Zo kun je een productintroductie maken, om een nieuw te lanceren product te promoten en kun je productdetails toevoegen aan de producten die je in je shop zet. Je kunt er stiekem dus heel erg veel mee.

Voorwaarden

Hier komt het mooiste gedeelte: Instagram shopping is gratis! Wel zijn er een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. Je moet namelijk fysieke producten verkopen, een bedrijfsprofiel hebben én je moet gekoppeld zijn aan een Facebookpagina met een shopcatalogus. Voldoe je daaraan? Tof, dan kun je het account instellen.

Instagram shopping toevoegen

Allereerst is het dus belangrijk om een Facebook shop te hebben. Heb je die nog niet, maak die dan eerst aan. Facebook geeft een goede uitleg over welke stappen je hiervoor moet volgen. Wil je echt een hele uitgebreide stap voor stap uitleg? Dan moet je bij Mrs ecommerce zijn. In dit artikel neemt ze alle stappen met je door.

Misschien werkt het voor jou beter om gebruik te maken van video’s, dan zijn deze (gratis) video’s misschien de oplossing. Wederom via Mrs ecommerce (want ze legt het gewoon heel duidelijk uit).

Til jouw Instagram shop naar het volgende level

Nu je alles goed ingesteld hebt kun je beginnen met verkopen via Instagram. Maar stiekem is er nog veel meer mogelijk. Zoals:

  • Je shop aanpassen aan jouw huisstijl
  • Je producten indelen in collecties
  • Banners aanmaken in de Facebook en Instagram shop
  • Je shop aantrekkelijker maken voor bezoekers

Ook daarvoor kun je terecht bij mrs ecommerce, want zij heeft een hele fijne online training die bestaat uit 5 onderdelen. Extra bonus, want de training is nu beschikbaar van €47,- voor €9.95!!

Waarom je shop aanpassen naar jouw huisstijl?

Op jouw eigen webshop kun je jouw stempel zetten. Je kiest bewust voor een bepaalde huisstijl, denkt na over een indeling en zorgt dat de webshop zo gebruikersvriendelijk mogelijk is. Maar wanneer je de ervaring verplaatst naar een ander kanaal ben je ineens al die onderdelen kwijt. Terwijl het veel voordelen kan hebben om juist wél die huisstijl, collecties, enz. te behouden.

Voordelen zoals:

  • Meer herkenbaarheid
  • Je valt beter op tussen alle saaie shops
  • Betere gebruikerservaring door shoppen in collecties

Maar om dat allemaal zelf uit te moeten zoeken kan lastig zijn en enorme hoeveelheden tijd opslokken. Tijd die je beter kunt steken in het toevoegen van producten in je shop! Ik raad dan ook aan om de training van mrs ecommerce te volgen. Binnen ongeveer een uurtje tijd heb je jouw shop getransformeerd naar een unieke Instagram shop. En dat voor nog geen €10,-. Waar wacht je nog op?

 

*Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer jij het product aanschaft ontvang ik hier een commissie over. Geen zorgen, je betaalt niet meer dan normaal en de meningen in dit artikel zijn hierdoor niet beïnvloed. Meer informatie vind je in mijn disclaimer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.